Concert 8 nov. 2015

Zondag 8 november heeft harmonieorkest O.L.T.O. een concert gegeven in samenwerking met het Arnhems Klarinettenkoor. Een klarinettenkoor is een zeldzaam soort muziekensemble, waar (zoals de naam al zegt) enkel instrumenten van de klarinetfamilie in te vinden zijn. We hebben allebei onze eigen stukken gespeeld en vervolgens hebben we het stuk “Rikudim”, gecomponeerd door Jan van der Roost, samen uitgevoerd. Het eerste deel speelden we samen, het tweede deel begon het klarinettenkoor en viel het harmonieorkest bij, het derde deel werd alleen door het klarinettenkoor gespeeld en het vierde deel speelden we weer samen. Dit stelde het publiek (en de muzikanten) in staat om te ervaren wat de invloed van de samenstelling van een orkest is op onder andere de sfeer en de klank.

Het  geven van een concert samen met het klarinetensemble was bijzonder, aangezien onze concerten meestal samen zijn met een ander harmonieorkest. We kijken terug op een leuk concert.

Bent u benieuConcert 8 nov 2015 De Brink. ism Arnehems Klarinetten koor.wd naar de rest van de stukken die wij hebben uitgevoerd? Zaterdag 21 november om 20.00 uur spelen wij dit repertoire nog eens op een concert in samenwerking met muziekvereniging Klarenbeek. Dit vindt plaats in het Multifunctioneel Centrum (Bosweg 14) in Klarenbeek.