Harmonieorkest

Het harmonieorkest van OLTO bestaat uit ongeveer 50 muzikanten. We repeteren elke donderdagavond in Dorpscentrum De Brink, Hoofdweg 3-5 in Loenen, van 19.30 tot 21.45 uur.

Het harmonieorkest is medio 2020 vernieuwd. In 2020 heeft OLTO de keuze gemaakt om als één vereniging verder te gaan. Gerd Wensink is tijdelijke dirigent van dit orkest. 

Wij streven ernaar om concerten te geven op verschillende locaties met een passend repetoire.

De variatie zoeken we ook in de partners om een concert  te verzorgen. Naast andere orkesten geven wij graag concerten met een koor of andere podiumkunsten. Bent u op zoek naar een concertpartner, neem dan contact op met onze commissie harmonie (commissie.harmonie@olto.nl).

Het orkest is naast de concerten ook aanwezig bij lokale dorpsactiviteiten. Wij leveren een bijdrage aan festiviteiten als Sinterklaas en Koningsdag.

Naast het muziek maken worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue en een feestavond.

De vereniging heeft een goede jeugdopleiding. Jeugdleden kunnen stage komen lopen in het orkest, met als doel daarna door te stromen naar ons orkest.

Mensen die ons direct muzikaal kunnen versterken en ondersteunen, zijn van harte welkom. Zoek je een orkest waar goed muziek wordt gemaakt, maar waar het ook gezellig is? Bezoek dan eens een repetitieavond om kennis te komen maken!

 

Het harmonieorkest staat (tijdelijk) onder leiding van dirigent Gerd Wensink. Gerd werd geboren in 1984 te Hall en begon op 10 jarige leeftijd op cornet bij Muziekvereniging “Eendracht” te Eerbeek. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar het euphonium.

Na de middelbare school begon hij in 2001 aan de studie bedrijfeconomie aan de HEAO in Arnhem. Na deze opleiding succesvol afgesloten te hebben begon Gerd in 2005 de studie euphonium aan het Artez Conservatorium te Zwolle waar hij les krijgt van Bernard Beniers, tubaïst van het Radio Filharmonisch Orkest. Gerd is in 2009 geslaagd voor de bachelorfase waarvoor hij tevens de ArtEZ-Vriendenprijs heeft ontvangen. In ditzelfde jaar start hij de masterstudie aan hetzelfde conservatorium te Zwolle. Daarnaast heeft hij verschillende lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Steven Mead, Brian Bowman en David Childs.

Als dirigent is Gerd actief bij de opleidingsorkesten van muziekvereniging OLTO Loenen, OBK Bennekom en Eendracht Winterswijk. Tevens is hij vervangend dirigent bij muziekvereniging “Eendracht” uit Eerbeek.