Harmonieorkest

Het harmonieorkest van OLTO bestaat uit ongeveer 50 muzikanten. Het orkest repeteert elke donderdagavond in Dorpscentrum De Brink, Hoofdweg 3-5 in Loenen, van 19.30 tot 21.45 uur.

Het harmonieorkest is medio 2020 vernieuwd. In 2020 heeft OLTO de keuze gemaakt om als één vereniging verder te gaan en zijn de Drumfanfare en het Harmonieorkest samengevoegd. John Brouwer is sinds november 2021 dirigent van het orkest. 

Wij streven ernaar om concerten te geven op verschillende locaties met een passend repertoire voor iedereen. Zo wordt het zomerconcert elk jaar op een andere locatie in Loenen gegeven. 

Het orkest is naast de concerten ook aanwezig bij lokale dorpsactiviteiten. Wij leveren een bijdrage aan festiviteiten als Sinterklaas en Koningsdag.

Naast het muziek maken worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue en een feestavond.

De vereniging heeft een goede jeugdopleiding. Jeugdleden kunnen stage komen lopen in het orkest, met als doel daarna door te stromen naar ons orkest.

Mensen die ons direct muzikaal kunnen versterken en ondersteunen, zijn van harte welkom. Zoek je een orkest waar muziek wordt gemaakt in een prettige sfeer? Bezoek dan eens een repetitieavond om kennis te komen maken!

Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent John Brouwer. John kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste bugel lessen van zijn vader. Al snel bleek dat hij erg talentvol was. De stap naar het conservatorium was voor John op 18-jarige leeftijd dan ook een logische keuze. Hij studeerde trompet aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht en kreeg les van Willem van Vliet. Na het afronden van deze studie, startte hij de studie Ha-Fa directie aan het conservatorium van Amsterdam welke hij in 2004 heeft afgerond. Hier kreeg hij les van Danny Oosterman.

Als muzikant speelde John onder andere bij Crescendo (Nieuwveen) Brassband Concordia (Vinkeveen), Andels Fanfarecorps, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest en het Nationaal Jeugd Fanfareorkest. Ook was hij remplaçant bij het Radio Philharmonisch Orkest, Het Radio Kamerorkest en het Schönbergensemble.

Momenteel is John fulltime musicus. Hij werkt als dirigent en klein-koper docent.