Harmonieorkest

Het harmonieorkest van OLTO bestaat uit ongeveer 40 leden. We repeteren elke donderdagavond in het verenigingsgebouw De Brink, Hoofdweg 3-5 in Loenen, van 19.30 tot 21.45 uur.

Het harmonieorkest staat sinds januari 2009 onder leiding van Willem van Zee.

We geven minimaal 4 concerten per jaar en proberen dit te doen op zoveel mogelijk verschillende locaties in de regio. Op elk concert willen we ons zo goed mogelijk presenteren. Per jaar spelen we 3 verschillende aantrekkelijke programma’s.

De variatie zoeken we ook in de partners om een concert  te verzorgen. Naast andere orkesten geven wij graag concerten met een koor of andere podiumkunsten. Bent u op zoek naar een concertpartner, neem dan contact op met onze commissie harmonie (commissie.harmonie@olto.nl).

Het orkest is naast de concerten ook aanwezig bij lokale dorpsactiviteiten. We leveren (samen met de drumfanfare) een bijdrage aan festiviteiten als Sinterklaas en Koningsdag.

Naast het muziek maken worden door het jaar heen diverse activiteiten georganiseerd, zoals een barbecue en een feestavond.

De vereniging heeft een goede jeugdopleiding. Jeugdleden kunnen stage komen lopen in het orkest, met als doel daarna door te stromen naar ons orkest.

Mensen die ons direct muzikaal kunnen versterken en ondersteunen, zijn altijd welkom. Zoek je een orkest waar goed muziek wordt gemaakt, maar waar het ook gezellig is, bezoek dan eens een repetitieavond om kennis te komen maken of neem contact op met de commissie harmonie.

olto HOjubconcert Orpheus 09112013

Willem van Zee

De muzikale leiding van harmonie van OLTO is in handen van Willem van Zee (1970). Op zijn negende begon Willem van Zee met trompetlessen. Vanaf 1989 studeerde hij trompet aan het Rotterdams conservatorium bij Ad van Zon en Edward Carroll. In 1991 stapte hij over op een studie hafa-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. Zijn DM-diploma behaalde hij in 1996 en zijn UM-diploma behaalde hij in 1998 met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Ook volgde hij van 1994 tot 1999 een studie orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. Dit diploma behaalde hij in 1999.

Sinds 1996 dirigeerde Willem van Zee een groot aantal orkesten, projecten en theaterproducties, en speelden zijn orkesten met beroemde solisten, zoals Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker) en Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Concertgebouworkest). Hij is momenteel vaste dirigent bij Harmonie Koningin Wilhelmina (Wamel), Harmonie OLTO (Loenen) en Harmonie Crescendo (Sliedrecht), en bij Muziekvereniging Union (Zelhem).

Willem_profiel