Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest heeft een wisselende samenstelling en staat onder leiding van Gerd Wensink uit Eerbeek. Het opleidingsorkest repeteert wekelijks op donderdag van 18.00 uur tot 19.15 in Dorpscentrum De Brink.

Als je ongeveer een jaar muziekles hebt gehad, kan je toetreden in het opleidingsorkest. Hier maak je voor het eerst kennis met “samenspelen” in orkestvorm. Dit is natuurlijk al veel leuker dan thuis of op les in je eentje muziek te maken. Na een aantal jaren kan je uiteindelijk doorstromen naar het harmonieorkest.

In het opleidingsorkest spelen een aantal ervaren muzikanten uit het harmonieorkest mee, om te zorgen dat alle instrument-groepen bezet zijn. Op deze manier kan de dirigent met het orkest veel leuke stukken spelen die bovendien goed klinken. En dat is voor jonge muzikanten weer een stimulans om steeds beter te leren spelen…

Dirigent Gerd Wensink werd geboren in 1984 te Hall en begon op 10 jarige leeftijd op cornet bij Muziekvereniging “Eendracht” te Eerbeek. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar het euphonium.

Na de middelbare school begon hij in 2001 aan de studie bedrijfeconomie aan de HEAO in Arnhem. Na deze opleiding succesvol afgesloten te hebben begon Gerd in 2005 de studie euphonium aan het Artez Conservatorium te Zwolle waar hij les krijgt van Bernard Beniers, tubaïst van het Radio Filharmonisch Orkest. Gerd is in 2009 geslaagd voor de bachelorfase waarvoor hij tevens de ArtEZ-Vriendenprijs heeft ontvangen. In ditzelfde jaar start hij de masterstudie aan hetzelfde conservatorium te Zwolle. Daarnaast heeft hij verschillende lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Steven Mead, Brian Bowman en David Childs.

Als dirigent is Gerd actief bij de opleidingsorkesten van muziekvereniging OLTO Loenen, OBK Bennekom en Eendracht Winterswijk. Tevens is hij vervangend dirigent bij muziekvereniging “Eendracht” uit Eerbeek.