160 jaar lidmaatschap

Zaterdag 2 december, werden jubilarissen Rinus van Ark (81, 60 jaar lid), Erik Kersten (58, 50 jaar lid) en Marcel Dammers (59, 50 jaar lid) in het zonnetje gezet.

De drie leden met partners werden traditiegetrouw thuis opgehaald door voorzitter Marcel Mooij in een versierde huifkar.

Bij aankomst in Dorpscentrum De Brink Loenen stonden alle leden en genodigden de jubilarissen op te wachten in een erehaag.

Marcel Mooij sprak de drie leden toe met mooie woorden en overhandigde hen een oorkonde en speld.

Erik Kersten en Marcel Dammers zijn tevens benoemd tot erelid voor al hun verdiensten binnen de vereniging. Beiden halen al jarenlang het oud papier in Loenen op tijdens de eerste zaterdag van de maand. Ook hebben beide heren door de jaren heen zitting gehad in diverse commissies. Marcel Dammers is daarnaast ook nog acht jaar voorzitter geweest. Marcel Mooij noemde hen échte drijvende krachten binnen de vereniging.

Rinus van Ark werd in 2013 al benoemd tot erelid voor al zijn verdiensten binnen de vereniging. Ook hij heeft jarenlang oud papier gehaald.

Later op de middag kwam Sinterklaas langs om de jubilarissen te feliciteren en hen een cadeau te overhandigen. ????

Ook De Boerenkapel was aanwezig en bracht een aantal feestelijke nummers ten gehore. Leden en genodigden genoten ondertussen van een hapje en een drankje.

Wij vieren dit jaar niet enkel het jubileum van Rinus, Erik en Marcel maar ook ons eigen 110-jarig jubileum. Wij sluiten het jubileumjaar af met ons jubileumconcert op zaterdag 9 december om 20:00 uur in Dorpscentrum De Brink.

CONCERT 1001 NACHT

Op de warme zomeravond 8 juli vond het concert genaamd “1001 Nacht” plaats.

Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd met heerlijke Marokkaanse thee. Dit zorgde direct voor een warm en gastvrij gevoel. De geur van wierook vulde de lucht en nodigde het publiek uit tot ontspanning.

Het concert werd georganiseerd op de sfeervolle buiten locatie Kasteel Ter Horst waardoor de bezoekers direct in de stemming kwamen voor een magische avond.

De avond begon met optredens van het schoolorkest en het opleidingsorkest.
Na deze optredens waren de muzikanten van het harmonieorkest 2.0 aan de beurt die de sfeer van 1001 Nacht goed wisten neer te zetten.
Het repertoire met betoverende melodieën voerde de vele bezoekers naar verre oorden.

Na de optredens konden de bezoekers en muzikanten genieten van een verkoelend drankje.
Al met al een sfeervolle zomeravond waar wij nog lang van zullen nagenieten.

Speciale dank aan alle vrijwilligers die dit concert mogelijk hebben gemaakt.

Onze muzikanten gaan nu genieten van een welverdiende vakantie en komen na de zomer terug met plannen voor het nieuwe seizoen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZWBpZ4-znh4&t=1106s

WINNAAR MAESTRO CONCERT: BAS VAN DEN BERG

Op donderdagavond 20 april hebben wij ons Maestro concert gegeven.
Omdat wij dit jaar 110 jaar bestaan, wilden wij een éxtra bijzonder concert geven. Onze jubileumcommissie had Bas van den Berg, Ria Blom en Willem Dikker Hupkes bereid gevonden om voor één avond ons orkest te dirigeren.
Bas van den Berg (Spritshz Loenen), Ria Blom (Bruisbeek Loenen) en Willem Dikker Hupkes (voorzitter van Stichting Duurzame Projecten Loenen) doen veel voor ons mooie dorp en om die reden vonden wij dat zij een podium verdienden.

Alle drie de kandidaten hadden geen enkele muzikale en/of dirigeerervaring. Zij kregen één theorieles, één praktijkles en vervolgens mochten zij de bok op tijdens ons concert, in een volle zaal met publiek; je moet het maar durven! De jury, bestaande uit André Jansen, Gerd Wensink en Ferdinand Sikkelbein,
beoordeelden de kandidaten op muzikaliteit, slag en performance. Ook het publiek kreeg de mogelijkheid om mee te stemmen op hun favoriet.

Bas was de eerste die op de bok mocht tijdens het concert en het stond als een huis, aldus de jury. Bas gaf de eerste tel van elke maat heel duidelijk aan, maar ook de tweede, derde en vierde tel waren goed. Willem mocht als tweede voor het orkest staan en had er zoveel plezier in, dat hij dansend op de bok stond. Ria nam daarna de dirigeerstok over; in het begin was het even spannend maar alles verliep volgens plan waardoor ook Ria kon genieten en met een grote glimlach op het podium stond.

Hoewel alle drie de kandidaten vol passie en enthousiasme voor het orkest stonden, kon er maar één de winnaar zijn: Bas van den Berg, hij mocht de trofee in ontvangst nemen!
Ria en Willem ontvingen het OLTO-bittertje, dat de vereniging speciaal voor het 110-jarig bestaan heeft laten maken, voor hun inzet.
Theorieleraar Marc Dammers, praktijkleraar John Brouwer, de vakjury, de technische mannen Yannick Hilger en Bert Nijmeijer en spreker Marcel Mooij mochten ook een fles in ontvangst nemen als bedankje voor hun inzet.

Als verrassing mocht Bas ook het laatste nummer, de mars Over and Out, dirigeren. Een bekende mars die menig inwoner kent en mee kan zingen door onze aanwezigheid tijdens de Oranjefeesten in het dorp.
Wie weet zal Bas ons ook dirigeren tijdens de komende Oranjefeesten?

Het was een hele geslaagde avond en een tweede editie in de toekomst wordt zeker niet uitgesloten. Het bleef nog lang gezellig in Dorpscentrum De Brink. Heeft u het concert gemist? Er zijn beelden gemaakt die terug te zien zijn via https://www.youtube.com/watch?v=ZWBpZ4-znh4&t=1106s

Samenwerking tussen muziekvereniging OLTO en basisscholen uit Loenen groot succes!

Op zaterdagavond 11 februari heeft het schoolorkest Loenen (een samenwerking tussen muziekvereniging OLTO en de basisscholen in Loenen) voor het eerst publiek van zich laten horen.

De 36 leerlingen zijn op 1 november gestart met het schoolorkest onder leiding van Patrick de Heus en hebben in 13 weken tijd een programma geoefend.

Bestuurslid Eline Dammers opende het concert met een speciaal, warm welkom aan alle kleine muzikanten onder het mom: de jeugd heeft de toekomst! En een toekomst met deze jonge muzikanten zit er zeker in; de leerlingen hebben onwijs hun best gedaan.

Later op de avond hebben de leerlingen van het schoolorkest het bekende nummer ‘Sofia’ van Alvaro Soler ten gehore gebracht samen met de muzikanten uit het opleidingsorkest van muziekvereniging OLTO. Samen muziek maken is leuker, gezelliger én je leert heel veel van elkaar.
Het programma werd gevolgd met een optreden van het opleidingsorkest en aansluitend een optreden van het harmonieorkest 2.0; beiden onder leiding van dirigent John Brouwer.

Voor muziekvereniging OLTO is het een heel speciaal jaar; niet alleen door het debuut van het schoolorkest, maar ook omdat zij dit jaar 110 jaar bestaat. Met een volle zaal en een succesvolle avond als deze, ziet de toekomst voor muziekvereniging OLTO er rooskleurig uit en zullen er nog vele muzikale jaren volgen.
Aanwezigen die muziekvereniging OLTO een warm hart toedragen (en projecten zoals het schoolorkest willen steunen) zijn donateur geworden of hebben het speciale ”OLTO bittertje” gekocht. Dit bittertje is speciaal voor het 110-jarig bestaan van muziekvereniging OLTO ontwikkeld.

Draagt u muziekvereniging OLTO ook een warm hart toe en wilt u donateur worden? Stuur dan een email naar penningmeester@olto.nl De liefhebbers voor het speciale ”OLTO bittertje” kunnen contact opnemen met de commissie lokaal via commissie.lokaal@olto.nl

Schoolorkest Loenen en muziekvereniging OLTO presents: de jeugd heeft de toekomst!

Op zaterdagavond 11 februari zal het schoolorkest (met 36 leerlingen) voor het eerst van zich laten horen! Er wordt momenteel hard gerepeteerd (onder leiding van Patrick de Heus) om alle noten onder de knie te krijgen. Ook het opleidingsorkest en het harmonieorkest 2.0 zullen een aantal nummers ten gehore brengen. Het belooft een muzikale avond te worden! Wij (en ook de leerlingen) hebben er onwijs veel zin in!

11 februari 2022
19:00 uur
Dorpscentrum De Brink, Loenen
Gratis toegang

Muziekvereniging OLTO bezoekt basisscholen in Loenen

Op dinsdag 11 oktober heeft een groepje muzikanten van Muziekvereniging OLTO een bezoek gebracht aan basisschool De Tweede Stee in Loenen. Ook de leerlingen van basisschool KBS De Poort waren aanwezig.
De leerlingen volgen al een hele poos muzieklessen op school onder leiding van Patrick de Heus.

De muzikanten van OLTO hebben muziek gemaakt, en de kinderen hebben uit volle borst met ons meegezongen. Wat een feest! Samen muziek maken is zó veel leuker!
Dit om het startsein aan te kondigen voor het schoolorkest.
Wij hopen op 1 november te kunnen starten met een schoolorkest voor de leerlingen van basisschool De Poort en basisschool De Tweede Stee in Loenen.

Meespelen in het schoolorkest is gratis, maar niet vrijblijvend. De leerlingen kunnen kiezen uit klarinet, trompet, trombone en slagwerk.

Zit jouw zoon of dochter op de basisschool en is hij/zij geïnteresseerd in muziek maken of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!
jeugd-opleiding@olto.nl

Zomerconcert OLTO zeer geslaagd!

Op zondag 3 juli heeft muziekvereniging OLTO haar zomerconcert gehouden bij VV Loenermark.

Het was een extra bijzonder concert omdat ook de leerlingen van de basisscholen De Poort en De Tweede Stee aanwezig waren. Zij volgen het project ‘Cultuur Met Kwaliteit’. Muziekdocent Patrick de Heus heeft de afgelopen maanden hard gerepeteerd met alle leerlingen. De kinderen hebben onder andere uit volle borst meegezongen op “Banaan” en meegespeeld op de P-bones (kleurrijke kunststof trombones) op “Shut up and dance”. Er was onwijs veel belangstelling!

Ladyspeaker Julia Arendsen nam het publiek mee in de verhalen achter de gespeelde nummers. Naast de nummers die gezamenlijk gespeeld werden met de leerlingen van de basisscholen, heeft zowel het opleidingsorkest o.l.v. Marc Dammers als het Harmonieorkest 2.0 o.l.v. John Brouwer ook nog een eigen repertoire ten gehore gebracht.

Muziekvereniging OLTO dankt voetbalvereniging Loenermark voor de gastvrijheid. De Basisscholen KBS De Poort en De Tweede Stee Loenen bedanken zij voor het begin van een fantastische samenwerking. Dat belooft wat voor de toekomst! Maar eerst….. vakantie!

Het was een prachtige, zonnige dag in het Lonapark. Het bleef nog lang gezellig.

Feestelijk Moederdagconcert

Op zondag, 8 mei, heeft muziekvereniging OLTO een feestelijk Moederdagconcert gegeven. Voor het eerst, na de samensmelting van de Drumfanfare en het Harmonieorkest en de lockdown periode, kon Harmonieorkest 2.0 van zich laten horen. Dirigent John Brouwer heeft flink gerepeteerd met het orkest! Zowel leden als publiek waren blij dat er eindelijk weer muziek gemaakt kon worden. Iedereen was opgewekt. Het publiek heeft kunnen genieten van een gevarieerd programma met nummers als Lord Tullamore, een medley van Elton John, Jitterbug en Schrek Danceparty.

Na het muzikale gedeelte stond de huldiging van erelid Teun Hennink op het programma. Teun is maar liefst 80 jaar lid van de vereniging. Erevoorzitter Paul Sanders sprak Teun toe en nam het publiek en de leden mee in een interessante toespraak. Hij vertelde onder andere over de gedwongen muziekstop tijdens de oorlog. Instrumenten werden op de zolders gelegd en men mocht geen muziek maken.

Een hoogtepunt voor Teun Hennink was het jubileumconcert in Orpheus in 2013. OLTO vierde dat jaar haar 100-jarig bestaan. Dit was voor Teun het laatste concert bij muziekvereniging OLTO, maar daarna is hij nog altijd lid gebleven van de vereniging. Hij heeft 72 jaar actief muziek gemaakt bij de vereniging!

Voorzitter Marcel Mooij huldigde Teun met een medaille. Collega trombonist Willem Schulenklopper overhandigde hem een oorkonde. Echtgenote Annie werd in de bloemen gezet.

Na het concert en de huldiging was er nog een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje, in De Brink.

Nieuwe dirigent – John Brouwer

Op donderdag 18 november heeft John Brouwer zijn contract als dirigent bij muziekvereniging OLTO getekend. Iets waar wij als vereniging ontzettend blij mee zijn! Een belangrijke stap binnen onze vereniging om, op muzikaal vlak, verder aan de weg te kunnen timmeren.
John zal met ons, onlangs samengevoegde, orkest aan de slag gaan.

John kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste bugel lessen van zijn vader. Al snel bleek dat hij erg talentvol was. De stap naar het conservatorium was voor John op 18-jarige leeftijd dan ook een logische keuze. Hij studeerde trompet aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Na het afronden van deze studie, startte hij de studie Ha-Fa directie aan het conservatorium van Amsterdam welke hij in 2004 heeft afgerond.

Momenteel is John fulltime musicus. Hij werkt als dirigent en klein-koper docent.

Wij hopen dat u snel kennis mag maken met onze nieuwe dirigent!

???? ?? ???? ??? ???? ???????????!

Vanaf vandaag t/m 25 oktober kun je stemmen op OLTO via de Rabo Clubsupport actie!*

Muziekvereniging OLTO Loenen wil samen met de beide basisscholen in Loenen, De Tweede Stee en De Poort, starten met het geven van muzieklessen op school. Het is de bedoeling dat hiervoor een meerjarig traject wordt gestart.

Met de opbrengsten van de Rabo Clubsupport actie willen wij kunststof instrumenten aanschaffen om het lesgeven aan de kinderen op deze manier zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Kunnen we rekenen op jullie steun? ?

* Let op: om te kunnen stemmen moet je een betaalrekening hebben en lid zijn van de Rabobank.