Zomerconcert OLTO zeer geslaagd!

Op zondag 3 juli heeft muziekvereniging OLTO haar zomerconcert gehouden bij VV Loenermark.

Het was een extra bijzonder concert omdat ook de leerlingen van de basisscholen De Poort en De Tweede Stee aanwezig waren. Zij volgen het project ‘Cultuur Met Kwaliteit’. Muziekdocent Patrick de Heus heeft de afgelopen maanden hard gerepeteerd met alle leerlingen. De kinderen hebben onder andere uit volle borst meegezongen op “Banaan” en meegespeeld op de P-bones (kleurrijke kunststof trombones) op “Shut up and dance”. Er was onwijs veel belangstelling!

Ladyspeaker Julia Arendsen nam het publiek mee in de verhalen achter de gespeelde nummers. Naast de nummers die gezamenlijk gespeeld werden met de leerlingen van de basisscholen, heeft zowel het opleidingsorkest o.l.v. Marc Dammers als het Harmonieorkest 2.0 o.l.v. John Brouwer ook nog een eigen repertoire ten gehore gebracht.

Muziekvereniging OLTO dankt voetbalvereniging Loenermark voor de gastvrijheid. De Basisscholen KBS De Poort en De Tweede Stee Loenen bedanken zij voor het begin van een fantastische samenwerking. Dat belooft wat voor de toekomst! Maar eerst….. vakantie!

Het was een prachtige, zonnige dag in het Lonapark. Het bleef nog lang gezellig.

Feestelijk Moederdagconcert

Op zondag, 8 mei, heeft muziekvereniging OLTO een feestelijk Moederdagconcert gegeven. Voor het eerst, na de samensmelting van de Drumfanfare en het Harmonieorkest en de lockdown periode, kon Harmonieorkest 2.0 van zich laten horen. Dirigent John Brouwer heeft flink gerepeteerd met het orkest! Zowel leden als publiek waren blij dat er eindelijk weer muziek gemaakt kon worden. Iedereen was opgewekt. Het publiek heeft kunnen genieten van een gevarieerd programma met nummers als Lord Tullamore, een medley van Elton John, Jitterbug en Schrek Danceparty.

Na het muzikale gedeelte stond de huldiging van erelid Teun Hennink op het programma. Teun is maar liefst 80 jaar lid van de vereniging. Erevoorzitter Paul Sanders sprak Teun toe en nam het publiek en de leden mee in een interessante toespraak. Hij vertelde onder andere over de gedwongen muziekstop tijdens de oorlog. Instrumenten werden op de zolders gelegd en men mocht geen muziek maken.

Een hoogtepunt voor Teun Hennink was het jubileumconcert in Orpheus in 2013. OLTO vierde dat jaar haar 100-jarig bestaan. Dit was voor Teun het laatste concert bij muziekvereniging OLTO, maar daarna is hij nog altijd lid gebleven van de vereniging. Hij heeft 72 jaar actief muziek gemaakt bij de vereniging!

Voorzitter Marcel Mooij huldigde Teun met een medaille. Collega trombonist Willem Schulenklopper overhandigde hem een oorkonde. Echtgenote Annie werd in de bloemen gezet.

Na het concert en de huldiging was er nog een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje, in De Brink.

Nieuwe dirigent – John Brouwer

Op donderdag 18 november heeft John Brouwer zijn contract als dirigent bij muziekvereniging OLTO getekend. Iets waar wij als vereniging ontzettend blij mee zijn! Een belangrijke stap binnen onze vereniging om, op muzikaal vlak, verder aan de weg te kunnen timmeren.
John zal met ons, onlangs samengevoegde, orkest aan de slag gaan.

John kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste bugel lessen van zijn vader. Al snel bleek dat hij erg talentvol was. De stap naar het conservatorium was voor John op 18-jarige leeftijd dan ook een logische keuze. Hij studeerde trompet aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Na het afronden van deze studie, startte hij de studie Ha-Fa directie aan het conservatorium van Amsterdam welke hij in 2004 heeft afgerond.

Momenteel is John fulltime musicus. Hij werkt als dirigent en klein-koper docent.

Wij hopen dat u snel kennis mag maken met onze nieuwe dirigent!

๐—ฆ๐˜๐—ฒ๐—บ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ข๐—Ÿ๐—ง๐—ข ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฎ ๐—ฅ๐—ฎ๐—ฏ๐—ผ ๐—–๐—น๐˜‚๐—ฏ๐˜€๐˜‚๐—ฝ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜!

Vanaf vandaag t/m 25 oktober kun je stemmen op OLTO via de Rabo Clubsupport actie!*

Muziekvereniging OLTO Loenen wil samen met de beide basisscholen in Loenen, De Tweede Stee en De Poort, starten met het geven van muzieklessen op school. Het is de bedoeling dat hiervoor een meerjarig traject wordt gestart.

Met de opbrengsten van de Rabo Clubsupport actie willen wij kunststof instrumenten aanschaffen om het lesgeven aan de kinderen op deze manier zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Kunnen we rekenen op jullie steun? ๐Ÿ˜ƒ

* Let op: om te kunnen stemmen moet je een betaalrekening hebben en lid zijn van de Rabobank.

Beginnersklassen OLTO

Vervolg beginnersklassen!

In afgelopen edities van de Solist hebben we al een aantal keren geschreven over de samenwerking tussen de basisscholen in Loenen en OLTO. Dit om een lesprogramma voor de leerlingen op te zetten.

Gezamenlijk zijn we al weer een stapje verder in dit traject. Ons plan is inmiddels voorgelegd aan Anja Fasen, Regisseur primair onderwijs Cultuureducatie met Kwaliteit.

Zij is zo enthousiast over het plan, en de samenwerking tussen de basisscholen en OLTO, dat zij het plan in wil laten stromen in de regeling van het Rijk โ€˜cultuureducatie met kwaliteitโ€™.

Het doel is om een meerjarig lesprogramma op te gaan stellen waar muziekeducatie een onderdeel van gaat vormen.

Naast het gefinancierd krijgen van het lesprogramma zijn we ook bezig om de les benodigdheden, o.a. de kunststof instrumenten, gefinancierd te krijgen.

Daarvoor hebben we ons ook aangemeld bij het Rabo ClubSupport. Hier zijn we inmiddels voor ingeschreven.   

Vanaf 5 oktober tot 25 oktober kan er gestemd worden.

Stem alstublieft op ons initiatief!

Hierdoor wordt muziekeducatie op de Loenense basisscholen mogelijk!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Harrie Kleverwal via harrie.kleverwal@olto.nl

Muziekvereniging OLTO Loenen zoekt dirigent!

Beschikbaar sinds: 14 SEP 2020
Sluiting aanmeldingstermijn: 01 NOV 2020

Vereniging:OLTO – Loenen (Gelderland)
Speelniveau:3e divisie
Repetitie op:donderdag – avond

Muziekvereniging OLTO uit Loenen is een vereniging met een rijke historie, die al ruim 100 jaar een belangrijke plaats inneemt in het dorpsleven in Loenen. We geven meerdere optredens per jaar, zowel binnen als buiten het dorp en zowel alleen als in samenwerking met orkesten uit de regio. Ook geven we straatoptredens bij evenementen als Sinterklaas, Hemelvaart en Koningsdag.

Vanwege een recente reorganisatie zijn de drumfanfare en het harmonieorkest samengevoegd, wat een nieuw orkest in harmoniebezetting heeft opgeleverd met 45 enthousiaste leden. Daarnaast is er een opleidingsorkest, bestaande uit 15 leden.

We repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur en we spelen op derde divisie niveau.

Wat verwachten wij van een nieuwe dirigent?
โ€ข Je bent afgestudeerd in HaFaBra-directie of hebt een vergelijkbaar niveau
โ€ข Je kunt de leiding nemen om een relatief nieuw orkest vorm te geven
โ€ข Je kunt ons met je vakmanschap en enthousiasme mee te nemen om verschillende niveaus aan muzikanten (leeftijd, speelniveau) te verbinden
โ€ข Je denkt mee over onze muzikale toekomst, waarin we kunnen groeien met de bezetting die we hebben

Geรฏnteresseerd?
Nieuwsgierig geworden naar onze vereniging en enthousiast om ons orkest te gaan leiden? Stuur dan een CV en motivatie naar sollicitaties@olto.nl
Meer informatie over Muziekvereniging OLTO is te vinden op onze website olto.eu

Reageren is mogelijk t/m 1 november 2020. Na de reactietermijn zullen er gesprekken plaatsvinden die mogelijk uitmonden in proefdirecties.

Sponsorkliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Vanaf nu is het voor iedereen die muziekvereniging OLTO een warm hart toedraagt mogelijk om OLTO GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens muziekvereniging O.L.T.O.

bericht Omroep Gelderland

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2305789/Jeugd-wil-weer-bij-de-fanfare

 

OLTO IN OOSTENRIJKSE SFEER

LOENEN – Het zomerconcert van OLTO week dit jaar wat af van het gebruikelijke repertoire. Dit keer was gekozen om er een Oostenrijkse avond van te maken. Met het eeuwenoude kasteel Ter Horst als decor, speelden drie orkesten van de Loenense muziekverening muziek uit het land van de bergen en bekende componisten.

Het Opleidingsorkest onder leiding van Gerd Wensink begon met een viertal nummers. Het concert werd geopend met Tyroleon Wolfgang van Jan de Haan. Bekende passages kwamen voor in een selectie van The Sound of Music. Dit nummer werd vervolgd met The young Amadeus. De bezoekers kwamen in Oostenrijkse sfeer met het bekende lied Anton aus Tirol.

Het harmonieorkest onder leiding van Willem van Zee speelde muziek van Oostenrijkse componisten, met Leichte Kavallarie van Franz von Suppรฉ, St. Florian Chorale van Thomas Doss, Elizabeth, een medley van Sissifilms van Peter Kleine Schaars en Alpina Saga.

In de pauze speelden de Jachthoornblazers De Overlopers uit Hoenderloo. Leider Willem van Ark gaf een toelichting over de groep en de te spelen nummers. De Drumfanfare (foto) wist de Oostenrijkse sfeer er in te brengen. Simon Kleinjan had met het korps een aantal gezellige nummers ingestudeerd. Begonnen werd met de polka Chodounska, gevolgd door de wals Bergblumen Walzer. Hoefsmid Arend Jan Hammink was deze avond gastmuzikant. Hij weet als geen ander om op het aambeeld te slaan. Hammink was gevraagd de solo te spelen in de Aambeeldpolka. Hij deed dit met de nodige humor. Samen met de Overlopers speelde de drumfanfare Jagerbolero, gevolgd door het bekende Kufsteiner lied. Het programma werd afgesloten met Bozner Bergsteiger Marsch.
Na het slotwoord van Ap Gorsseling, waarbij hij kasteelheer Alexander Russelman dankte voor zijn beschikbaar stellen, van deze accommodatie, speelde het orkest en zongen Simon Kleinjan en August Keller Bis bald auf Wiedershen. – foto: Han Uenk

ย Geplaatst op: 07-07-2016 Regiobode

Open repetitie OLTO groot succes!

Loenen – Op donderdag 31 maart vond de open repetitie van het harmonieorkest van OLTO plaats. Het was de eerste keer dat dit georganiseerd werd binnen de vereniging, dus het was afwachten hoeveel muzikanten zich zouden opgeven. Uiteindelijk kwamen er 20 aanmeldingen binnen, een aantal waar we niet op gerekend hadden. We vormden deze avond een orkest met 60 enthousiaste muzikanten!

We hebben gerepeteerd op Cobra van Jan Bosveld, Symphonic Overture van James Barnes en Songs from the musical Cats gearrangeerd door Johan de Meij. Dit zijn stukken die een beeld geven van het gevarieerde repertoire wat wij doorgaans op de lessenaar hebben staan. Deze avond gaf daarmee de deelnemers een beeld van wat wij als harmonieorkest doen.

We kijken terug op een leuke repetitie.Open repetitie

Als je deze open repetitie gemist hebt, maar je wel graag een keer mee wil repeteren: stuur even een mailtje naar commissie.harmonie@olto.nl of harmonie@olto.nl dan maken we een afspraak.