Samenwerking tussen muziekvereniging OLTO en basisscholen uit Loenen groot succes!

Op zaterdagavond 11 februari heeft het schoolorkest Loenen (een samenwerking tussen muziekvereniging OLTO en de basisscholen in Loenen) voor het eerst publiek van zich laten horen.

De 36 leerlingen zijn op 1 november gestart met het schoolorkest onder leiding van Patrick de Heus en hebben in 13 weken tijd een programma geoefend.

Bestuurslid Eline Dammers opende het concert met een speciaal, warm welkom aan alle kleine muzikanten onder het mom: de jeugd heeft de toekomst! En een toekomst met deze jonge muzikanten zit er zeker in; de leerlingen hebben onwijs hun best gedaan.

Later op de avond hebben de leerlingen van het schoolorkest het bekende nummer ‘Sofia’ van Alvaro Soler ten gehore gebracht samen met de muzikanten uit het opleidingsorkest van muziekvereniging OLTO. Samen muziek maken is leuker, gezelliger én je leert heel veel van elkaar.
Het programma werd gevolgd met een optreden van het opleidingsorkest en aansluitend een optreden van het harmonieorkest 2.0; beiden onder leiding van dirigent John Brouwer.

Voor muziekvereniging OLTO is het een heel speciaal jaar; niet alleen door het debuut van het schoolorkest, maar ook omdat zij dit jaar 110 jaar bestaat. Met een volle zaal en een succesvolle avond als deze, ziet de toekomst voor muziekvereniging OLTO er rooskleurig uit en zullen er nog vele muzikale jaren volgen.
Aanwezigen die muziekvereniging OLTO een warm hart toedragen (en projecten zoals het schoolorkest willen steunen) zijn donateur geworden of hebben het speciale ”OLTO bittertje” gekocht. Dit bittertje is speciaal voor het 110-jarig bestaan van muziekvereniging OLTO ontwikkeld.

Draagt u muziekvereniging OLTO ook een warm hart toe en wilt u donateur worden? Stuur dan een email naar penningmeester@olto.nl De liefhebbers voor het speciale ”OLTO bittertje” kunnen contact opnemen met de commissie lokaal via commissie.lokaal@olto.nl

Schoolorkest Loenen en muziekvereniging OLTO presents: de jeugd heeft de toekomst!

Op zaterdagavond 11 februari zal het schoolorkest (met 36 leerlingen) voor het eerst van zich laten horen! Er wordt momenteel hard gerepeteerd (onder leiding van Patrick de Heus) om alle noten onder de knie te krijgen. Ook het opleidingsorkest en het harmonieorkest 2.0 zullen een aantal nummers ten gehore brengen. Het belooft een muzikale avond te worden! Wij (en ook de leerlingen) hebben er onwijs veel zin in!

11 februari 2022
19:00 uur
Dorpscentrum De Brink, Loenen
Gratis toegang

Muziekvereniging OLTO bezoekt basisscholen in Loenen

Op dinsdag 11 oktober heeft een groepje muzikanten van Muziekvereniging OLTO een bezoek gebracht aan basisschool De Tweede Stee in Loenen. Ook de leerlingen van basisschool KBS De Poort waren aanwezig.
De leerlingen volgen al een hele poos muzieklessen op school onder leiding van Patrick de Heus.

De muzikanten van OLTO hebben muziek gemaakt, en de kinderen hebben uit volle borst met ons meegezongen. Wat een feest! Samen muziek maken is zó veel leuker!
Dit om het startsein aan te kondigen voor het schoolorkest.
Wij hopen op 1 november te kunnen starten met een schoolorkest voor de leerlingen van basisschool De Poort en basisschool De Tweede Stee in Loenen.

Meespelen in het schoolorkest is gratis, maar niet vrijblijvend. De leerlingen kunnen kiezen uit klarinet, trompet, trombone en slagwerk.

Zit jouw zoon of dochter op de basisschool en is hij/zij geïnteresseerd in muziek maken of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!
jeugd-opleiding@olto.nl

Zomerconcert OLTO zeer geslaagd!

Op zondag 3 juli heeft muziekvereniging OLTO haar zomerconcert gehouden bij VV Loenermark.

Het was een extra bijzonder concert omdat ook de leerlingen van de basisscholen De Poort en De Tweede Stee aanwezig waren. Zij volgen het project ‘Cultuur Met Kwaliteit’. Muziekdocent Patrick de Heus heeft de afgelopen maanden hard gerepeteerd met alle leerlingen. De kinderen hebben onder andere uit volle borst meegezongen op “Banaan” en meegespeeld op de P-bones (kleurrijke kunststof trombones) op “Shut up and dance”. Er was onwijs veel belangstelling!

Ladyspeaker Julia Arendsen nam het publiek mee in de verhalen achter de gespeelde nummers. Naast de nummers die gezamenlijk gespeeld werden met de leerlingen van de basisscholen, heeft zowel het opleidingsorkest o.l.v. Marc Dammers als het Harmonieorkest 2.0 o.l.v. John Brouwer ook nog een eigen repertoire ten gehore gebracht.

Muziekvereniging OLTO dankt voetbalvereniging Loenermark voor de gastvrijheid. De Basisscholen KBS De Poort en De Tweede Stee Loenen bedanken zij voor het begin van een fantastische samenwerking. Dat belooft wat voor de toekomst! Maar eerst….. vakantie!

Het was een prachtige, zonnige dag in het Lonapark. Het bleef nog lang gezellig.

Feestelijk Moederdagconcert

Op zondag, 8 mei, heeft muziekvereniging OLTO een feestelijk Moederdagconcert gegeven. Voor het eerst, na de samensmelting van de Drumfanfare en het Harmonieorkest en de lockdown periode, kon Harmonieorkest 2.0 van zich laten horen. Dirigent John Brouwer heeft flink gerepeteerd met het orkest! Zowel leden als publiek waren blij dat er eindelijk weer muziek gemaakt kon worden. Iedereen was opgewekt. Het publiek heeft kunnen genieten van een gevarieerd programma met nummers als Lord Tullamore, een medley van Elton John, Jitterbug en Schrek Danceparty.

Na het muzikale gedeelte stond de huldiging van erelid Teun Hennink op het programma. Teun is maar liefst 80 jaar lid van de vereniging. Erevoorzitter Paul Sanders sprak Teun toe en nam het publiek en de leden mee in een interessante toespraak. Hij vertelde onder andere over de gedwongen muziekstop tijdens de oorlog. Instrumenten werden op de zolders gelegd en men mocht geen muziek maken.

Een hoogtepunt voor Teun Hennink was het jubileumconcert in Orpheus in 2013. OLTO vierde dat jaar haar 100-jarig bestaan. Dit was voor Teun het laatste concert bij muziekvereniging OLTO, maar daarna is hij nog altijd lid gebleven van de vereniging. Hij heeft 72 jaar actief muziek gemaakt bij de vereniging!

Voorzitter Marcel Mooij huldigde Teun met een medaille. Collega trombonist Willem Schulenklopper overhandigde hem een oorkonde. Echtgenote Annie werd in de bloemen gezet.

Na het concert en de huldiging was er nog een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje, in De Brink.

Nieuwe dirigent – John Brouwer

Op donderdag 18 november heeft John Brouwer zijn contract als dirigent bij muziekvereniging OLTO getekend. Iets waar wij als vereniging ontzettend blij mee zijn! Een belangrijke stap binnen onze vereniging om, op muzikaal vlak, verder aan de weg te kunnen timmeren.
John zal met ons, onlangs samengevoegde, orkest aan de slag gaan.

John kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste bugel lessen van zijn vader. Al snel bleek dat hij erg talentvol was. De stap naar het conservatorium was voor John op 18-jarige leeftijd dan ook een logische keuze. Hij studeerde trompet aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Na het afronden van deze studie, startte hij de studie Ha-Fa directie aan het conservatorium van Amsterdam welke hij in 2004 heeft afgerond.

Momenteel is John fulltime musicus. Hij werkt als dirigent en klein-koper docent.

Wij hopen dat u snel kennis mag maken met onze nieuwe dirigent!

???? ?? ???? ??? ???? ???????????!

Vanaf vandaag t/m 25 oktober kun je stemmen op OLTO via de Rabo Clubsupport actie!*

Muziekvereniging OLTO Loenen wil samen met de beide basisscholen in Loenen, De Tweede Stee en De Poort, starten met het geven van muzieklessen op school. Het is de bedoeling dat hiervoor een meerjarig traject wordt gestart.

Met de opbrengsten van de Rabo Clubsupport actie willen wij kunststof instrumenten aanschaffen om het lesgeven aan de kinderen op deze manier zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Kunnen we rekenen op jullie steun? ?

* Let op: om te kunnen stemmen moet je een betaalrekening hebben en lid zijn van de Rabobank.

Beginnersklassen OLTO

Vervolg beginnersklassen!

In afgelopen edities van de Solist hebben we al een aantal keren geschreven over de samenwerking tussen de basisscholen in Loenen en OLTO. Dit om een lesprogramma voor de leerlingen op te zetten.

Gezamenlijk zijn we al weer een stapje verder in dit traject. Ons plan is inmiddels voorgelegd aan Anja Fasen, Regisseur primair onderwijs Cultuureducatie met Kwaliteit.

Zij is zo enthousiast over het plan, en de samenwerking tussen de basisscholen en OLTO, dat zij het plan in wil laten stromen in de regeling van het Rijk ‘cultuureducatie met kwaliteit’.

Het doel is om een meerjarig lesprogramma op te gaan stellen waar muziekeducatie een onderdeel van gaat vormen.

Naast het gefinancierd krijgen van het lesprogramma zijn we ook bezig om de les benodigdheden, o.a. de kunststof instrumenten, gefinancierd te krijgen.

Daarvoor hebben we ons ook aangemeld bij het Rabo ClubSupport. Hier zijn we inmiddels voor ingeschreven.   

Vanaf 5 oktober tot 25 oktober kan er gestemd worden.

Stem alstublieft op ons initiatief!

Hierdoor wordt muziekeducatie op de Loenense basisscholen mogelijk!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Harrie Kleverwal via harrie.kleverwal@olto.nl

Muziekvereniging OLTO Loenen zoekt dirigent!

Beschikbaar sinds: 14 SEP 2020
Sluiting aanmeldingstermijn: 01 NOV 2020

Vereniging:OLTO – Loenen (Gelderland)
Speelniveau:3e divisie
Repetitie op:donderdag – avond

Muziekvereniging OLTO uit Loenen is een vereniging met een rijke historie, die al ruim 100 jaar een belangrijke plaats inneemt in het dorpsleven in Loenen. We geven meerdere optredens per jaar, zowel binnen als buiten het dorp en zowel alleen als in samenwerking met orkesten uit de regio. Ook geven we straatoptredens bij evenementen als Sinterklaas, Hemelvaart en Koningsdag.

Vanwege een recente reorganisatie zijn de drumfanfare en het harmonieorkest samengevoegd, wat een nieuw orkest in harmoniebezetting heeft opgeleverd met 45 enthousiaste leden. Daarnaast is er een opleidingsorkest, bestaande uit 15 leden.

We repeteren op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur en we spelen op derde divisie niveau.

Wat verwachten wij van een nieuwe dirigent?
• Je bent afgestudeerd in HaFaBra-directie of hebt een vergelijkbaar niveau
• Je kunt de leiding nemen om een relatief nieuw orkest vorm te geven
• Je kunt ons met je vakmanschap en enthousiasme mee te nemen om verschillende niveaus aan muzikanten (leeftijd, speelniveau) te verbinden
• Je denkt mee over onze muzikale toekomst, waarin we kunnen groeien met de bezetting die we hebben

Geïnteresseerd?
Nieuwsgierig geworden naar onze vereniging en enthousiast om ons orkest te gaan leiden? Stuur dan een CV en motivatie naar sollicitaties@olto.nl
Meer informatie over Muziekvereniging OLTO is te vinden op onze website olto.eu

Reageren is mogelijk t/m 1 november 2020. Na de reactietermijn zullen er gesprekken plaatsvinden die mogelijk uitmonden in proefdirecties.

Sponsorkliks

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Vanaf nu is het voor iedereen die muziekvereniging OLTO een warm hart toedraagt mogelijk om OLTO GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.

Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via jouw sponsordoel kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens muziekvereniging O.L.T.O.