OLTO IN OOSTENRIJKSE SFEER

LOENEN – Het zomerconcert van OLTO week dit jaar wat af van het gebruikelijke repertoire. Dit keer was gekozen om er een Oostenrijkse avond van te maken. Met het eeuwenoude kasteel Ter Horst als decor, speelden drie orkesten van de Loenense muziekverening muziek uit het land van de bergen en bekende componisten.

Het Opleidingsorkest onder leiding van Gerd Wensink begon met een viertal nummers. Het concert werd geopend met Tyroleon Wolfgang van Jan de Haan. Bekende passages kwamen voor in een selectie van The Sound of Music. Dit nummer werd vervolgd met The young Amadeus. De bezoekers kwamen in Oostenrijkse sfeer met het bekende lied Anton aus Tirol.

Het harmonieorkest onder leiding van Willem van Zee speelde muziek van Oostenrijkse componisten, met Leichte Kavallarie van Franz von Suppé, St. Florian Chorale van Thomas Doss, Elizabeth, een medley van Sissifilms van Peter Kleine Schaars en Alpina Saga.

In de pauze speelden de Jachthoornblazers De Overlopers uit Hoenderloo. Leider Willem van Ark gaf een toelichting over de groep en de te spelen nummers. De Drumfanfare (foto) wist de Oostenrijkse sfeer er in te brengen. Simon Kleinjan had met het korps een aantal gezellige nummers ingestudeerd. Begonnen werd met de polka Chodounska, gevolgd door de wals Bergblumen Walzer. Hoefsmid Arend Jan Hammink was deze avond gastmuzikant. Hij weet als geen ander om op het aambeeld te slaan. Hammink was gevraagd de solo te spelen in de Aambeeldpolka. Hij deed dit met de nodige humor. Samen met de Overlopers speelde de drumfanfare Jagerbolero, gevolgd door het bekende Kufsteiner lied. Het programma werd afgesloten met Bozner Bergsteiger Marsch.
Na het slotwoord van Ap Gorsseling, waarbij hij kasteelheer Alexander Russelman dankte voor zijn beschikbaar stellen, van deze accommodatie, speelde het orkest en zongen Simon Kleinjan en August Keller Bis bald auf Wiedershen. – foto: Han Uenk

 Geplaatst op: 07-07-2016 Regiobode