Aspirant & opleiding

Per aanvang van het nieuwe repetitie seizoen zullen Aspiranten en opleidingsorkest samengevoegd worden tot een Orkest. Ieder heeft een voldoende niveau dat één orkest mogelijk is aldus dirigent Gerd Wensink.

Repetitie tijden zullen zijn van 18:00 tot uiterlijk 19:15 uur

Het aspiranten en opleidingsorkest heeft een wisselende samenstelling en staat onder leiding van Gerd Wensink uit Eerbeek.

Na je AMV opleiding mag je een instrument kiezen. Als je hierop ongeveer een halfjaar les hebt gehad mag je bij het aspiranten orkest. Hier maak je voor het eerst kennis met “samenspelen” in orkest vorm. Dit is natuurlijk al veel leuker dan thuis of op les in je eentje muziek te maken. Na een bepaalde tijd mag je door naar het opleidingsorkest.

In het opleidingsorkest spelen verder nog een aantal ervaren muzikanten uit de harmonie mee, om te zorgen dat alle instrument-groepen bezet zijn. Op deze manier kan de dirigent met het orkest veel leukere stukken spelen die bovendien goed klinken. En dat is voor jonge muzikanten weer een stimulans om steeds beter te leren spelen…

Het aspirantenorkest repeteert elke donderdagavond van 17:30 uur tot ongeveer 18:00 en het opleidingsorkest speelt hierna van 18:15 uur tot 19:15 uur in verenigingsgebouw De Brink in Loenen.

Dirigent Gerd Wensink werd geboren in 1984 te Hall en begon op 10 jarige leeftijd op cornet bij Muziekvereniging “Eendracht” te Eerbeek. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar het euphonium.

Na de middelbare school begon hij in 2001 aan de studie bedrijfeconomie aan de HEAO in Arnhem. Na deze opleiding succesvol afgesloten te hebben begon Gerd in 2005 de studie euphonium aan het Artez Conservatorium te Zwolle waar hij les krijgt van Bernard Beniers, tubaïst van het Radio Filharmonisch Orkest. Gerd is in 2009 geslaagd voor de bachelorfase waarvoor hij tevens de ArtEZ-Vriendenprijs heeft ontvangen. In ditzelfde jaar start hij de masterstudie aan hetzelfde conservatorium te Zwolle. Daarnaast heeft hij verschillende lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Steven Mead, Brian Bowman en David Childs.

Als dirigent is Gerd actief bij de opleidingsorkesten van muziekvereniging OLTO Loenen, OBK Bennekom en Eendracht Winterswijk. Tevens is hij vervangend dirigent bij muziekvereniging “Eendracht” uit Eerbeek.