WINNAAR MAESTRO CONCERT: BAS VAN DEN BERG

https://www.youtube.com/watch?v=ZWBpZ4-znh4&t=1106s

Op donderdagavond 20 april hebben wij ons Maestro concert gegeven.
Omdat wij dit jaar 110 jaar bestaan, wilden wij een éxtra bijzonder concert geven. Onze jubileumcommissie had Bas van den Berg, Ria Blom en Willem Dikker Hupkes bereid gevonden om voor één avond ons orkest te dirigeren.
Bas van den Berg (Spritshz Loenen), Ria Blom (Bruisbeek Loenen) en Willem Dikker Hupkes (voorzitter van Stichting Duurzame Projecten Loenen) doen veel voor ons mooie dorp en om die reden vonden wij dat zij een podium verdienden.

Alle drie de kandidaten hadden geen enkele muzikale en/of dirigeerervaring. Zij kregen één theorieles, één praktijkles en vervolgens mochten zij de bok op tijdens ons concert, in een volle zaal met publiek; je moet het maar durven! De jury, bestaande uit André Jansen, Gerd Wensink en Ferdinand Sikkelbein,
beoordeelden de kandidaten op muzikaliteit, slag en performance. Ook het publiek kreeg de mogelijkheid om mee te stemmen op hun favoriet.

Bas was de eerste die op de bok mocht tijdens het concert en het stond als een huis, aldus de jury. Bas gaf de eerste tel van elke maat heel duidelijk aan, maar ook de tweede, derde en vierde tel waren goed. Willem mocht als tweede voor het orkest staan en had er zoveel plezier in, dat hij dansend op de bok stond. Ria nam daarna de dirigeerstok over; in het begin was het even spannend maar alles verliep volgens plan waardoor ook Ria kon genieten en met een grote glimlach op het podium stond.

Hoewel alle drie de kandidaten vol passie en enthousiasme voor het orkest stonden, kon er maar één de winnaar zijn: Bas van den Berg, hij mocht de trofee in ontvangst nemen!
Ria en Willem ontvingen het OLTO-bittertje, dat de vereniging speciaal voor het 110-jarig bestaan heeft laten maken, voor hun inzet.
Theorieleraar Marc Dammers, praktijkleraar John Brouwer, de vakjury, de technische mannen Yannick Hilger en Bert Nijmeijer en spreker Marcel Mooij mochten ook een fles in ontvangst nemen als bedankje voor hun inzet.

Als verrassing mocht Bas ook het laatste nummer, de mars Over and Out, dirigeren. Een bekende mars die menig inwoner kent en mee kan zingen door onze aanwezigheid tijdens de Oranjefeesten in het dorp.
Wie weet zal Bas ons ook dirigeren tijdens de komende Oranjefeesten?

Het was een hele geslaagde avond en een tweede editie in de toekomst wordt zeker niet uitgesloten. Het bleef nog lang gezellig in Dorpscentrum De Brink. Heeft u het concert gemist? Er zijn beelden gemaakt die terug te zien zijn via https://www.youtube.com/watch?v=ZWBpZ4-znh4&t=1106s