Feestelijk Moederdagconcert

Op zondag, 8 mei, heeft muziekvereniging OLTO een feestelijk Moederdagconcert gegeven. Voor het eerst, na de samensmelting van de Drumfanfare en het Harmonieorkest en de lockdown periode, kon Harmonieorkest 2.0 van zich laten horen. Dirigent John Brouwer heeft flink gerepeteerd met het orkest! Zowel leden als publiek waren blij dat er eindelijk weer muziek gemaakt kon worden. Iedereen was opgewekt. Het publiek heeft kunnen genieten van een gevarieerd programma met nummers als Lord Tullamore, een medley van Elton John, Jitterbug en Schrek Danceparty.

Na het muzikale gedeelte stond de huldiging van erelid Teun Hennink op het programma. Teun is maar liefst 80 jaar lid van de vereniging. Erevoorzitter Paul Sanders sprak Teun toe en nam het publiek en de leden mee in een interessante toespraak. Hij vertelde onder andere over de gedwongen muziekstop tijdens de oorlog. Instrumenten werden op de zolders gelegd en men mocht geen muziek maken.

Een hoogtepunt voor Teun Hennink was het jubileumconcert in Orpheus in 2013. OLTO vierde dat jaar haar 100-jarig bestaan. Dit was voor Teun het laatste concert bij muziekvereniging OLTO, maar daarna is hij nog altijd lid gebleven van de vereniging. Hij heeft 72 jaar actief muziek gemaakt bij de vereniging!

Voorzitter Marcel Mooij huldigde Teun met een medaille. Collega trombonist Willem Schulenklopper overhandigde hem een oorkonde. Echtgenote Annie werd in de bloemen gezet.

Na het concert en de huldiging was er nog een gezellig samenzijn, onder het genot van een hapje en een drankje, in De Brink.