Samenwerking tussen muziekvereniging OLTO en basisscholen uit Loenen groot succes!

Op zaterdagavond 11 februari heeft het schoolorkest Loenen (een samenwerking tussen muziekvereniging OLTO en de basisscholen in Loenen) voor het eerst publiek van zich laten horen.

De 36 leerlingen zijn op 1 november gestart met het schoolorkest onder leiding van Patrick de Heus en hebben in 13 weken tijd een programma geoefend.

Bestuurslid Eline Dammers opende het concert met een speciaal, warm welkom aan alle kleine muzikanten onder het mom: de jeugd heeft de toekomst! En een toekomst met deze jonge muzikanten zit er zeker in; de leerlingen hebben onwijs hun best gedaan.

Later op de avond hebben de leerlingen van het schoolorkest het bekende nummer ‘Sofia’ van Alvaro Soler ten gehore gebracht samen met de muzikanten uit het opleidingsorkest van muziekvereniging OLTO. Samen muziek maken is leuker, gezelliger én je leert heel veel van elkaar.
Het programma werd gevolgd met een optreden van het opleidingsorkest en aansluitend een optreden van het harmonieorkest 2.0; beiden onder leiding van dirigent John Brouwer.

Voor muziekvereniging OLTO is het een heel speciaal jaar; niet alleen door het debuut van het schoolorkest, maar ook omdat zij dit jaar 110 jaar bestaat. Met een volle zaal en een succesvolle avond als deze, ziet de toekomst voor muziekvereniging OLTO er rooskleurig uit en zullen er nog vele muzikale jaren volgen.
Aanwezigen die muziekvereniging OLTO een warm hart toedragen (en projecten zoals het schoolorkest willen steunen) zijn donateur geworden of hebben het speciale ”OLTO bittertje” gekocht. Dit bittertje is speciaal voor het 110-jarig bestaan van muziekvereniging OLTO ontwikkeld.

Draagt u muziekvereniging OLTO ook een warm hart toe en wilt u donateur worden? Stuur dan een email naar penningmeester@olto.nl De liefhebbers voor het speciale ”OLTO bittertje” kunnen contact opnemen met de commissie lokaal via commissie.lokaal@olto.nl